Å - D A T A S Y S T E M E N Support

Information

Transaktionstyper

Inför varje år skall transaktionstyper med tillhörande verifikationsnummerserier läggas upp, och i och med att man kan periodisera på både kund- och leverantörsfakturor rekommenderar vi att man alltid lägger upp för innevarande år och nästa år. Eller egentligen, att man i december varje år lägger upp för näst-nästa år. Vi har en Excel-mall som man kan använda för att skapa ett underlag för upplägget, och den funkar också bra som dokumentation. Hämta Mall transtyper och vernr.xlsx och använd som underlag.

Dina personuppgifter

När du använder våra system så samlar vi i vissa sammanhang in data om dig. Detta gör vi för att kunna ge dig hjälp och stöd och för att få statistik om användningen av våra system. I och med att du använder systemen godkänner du att vi gör detta. Du kan läsa mer i vår personuppgiftspolicy.

Aktuellt

SCB Räkenskapssammandrag

Modulen SCB Räkenskapssammandrag har uppdaterats för 2022.

23-03-02

Bankhelgdagar 2023

Alla kunder måste lägga in bankhelgdagarna för 2023 så att systemet kan justera förfallodatumen korrekt i de fall det behövs. Ni lägger in dem via Leverantörsreskontra-Systemunderhåll-Kalendarium. Riksbankens lista över bankhelgdagar finns här: Bankhelgdagar 2023 | Sveriges Riksbank. Komplettera med eventuella dagar som ni själva har stängt ifall det är nödvändigt.

22-12-21